Aftrap & Eerste stappen

In deze fase zullen we gezamenlijk de eerste stappen gaan maken in de realisatie van de strategie. Dit is de aftrap van jouw strategie.  De juiste mensen worden aangesloten en meegenomen. Het laag hangende fruit wordt geplukt om zo de eerste resultaten te boeken. Een ideale manier om jouw strategie een goed uit de startblokken te laten komen.

Wat is aftrap en wat zijn de eerste stappen?

Wat wordt er gedaan?

  • in 2 maanden worden de eerste stappen uit de strategie gerealiseerd.
  • een goede start creëert momentum, het zet het vliegwiel in beweging.
  • Eindproduct: dit is volledig afhankelijk van de eerder bepaalde strategie.

v.a. € 1.000

excl. BTW
Neem de aftrap van jouw strategie

Door een goede aftrap zorgt voor het juiste momentum bij jouw strategie.

Trap jij af? Geef jou strategie een vliegende start.

Neem vandaag nog contact op en maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Veel gestelde vragen

Ja.

De Aftrap & eerste stappen hebben 1 doel en dat is de vormgegeven strategie een vliegende start te geven. Is er geen strategie, dan heeft ook deze dienst geen nut.

De werkzaamheden die in deze fase worden opgepakt zijn volledig afhankelijk van de eerder geschreven strategie. Maar ze zijn wel te categoriseren in 2 categorien:

  1. Wie moet er aan boord komen om de strategie te realiseren?
  2. Wat is het laag hangende fruit? Wat kunnen we snel en gemakkelijk realiseren om de strategie een vliegende start te geven.

We bepalen wie er vanuit de organisatie betrokken gaat worden bij de strategie. Ook wordt er gekeken wie er nog meer ingevlogen moet worden om jouw strategie te realiseren. Dit kunnen nieuwe functies zijn binnen jouw bedrijf of het inhuren van externe experts. Gedurende de aftrap zorgen we dat alle neuzen dezelfde kant op komen te staan en dat we allemaal weten wat we moeten doen om van jouw merk de superheld te maken bij jouw doelgroep.

De eerste stappen kan je zien als het laag hangende fruit. Vanuit het growth plan bepalen we wat het laag hangende fruit is en hoe we dit snel kunnen plukken. Alles met het doel om snelle eerste stappen te maken in de realisatie van de strategie.

Het is altijd aan te raden om sterk te starten aan de realisatie van jouw strategie. Of dat nu is met webdesign, de visuele identiteit of de Aftrap & eerste stappen. Ook een combinatie van de 3 zou tot de mogelijkheden horen.

Het niet inzetten van de Aftrap & eerste stappen betekend dat je dit deel zelf zult moeten doen. Want zonder een goede aftrap en het maken van de eerste stappen, wordt het een stuk moeilijker om de strategie te realiseren.

De Aftrap & eerste stappen kunnen, wanneer de visuele identiteit of het webdesign afgenomen worden, ook in een later stadium opgepakt worden.

Ja, je kunt de Aftrap voor je eigen rekening nemen.

Je kent zelf je team het beste, dus weet het beste bij wie je welke taken je kunt neerleggen.

Wanneer je dit zelf gaat doen is het aan te raden om ze al direct bij de strategie bepaling al te betrekken.

Dit maakt het strategievormingsproces wel complexer. Maar dit hoeft met de juiste aanpak geen probleem te zijn.

Natuurlijk! Het is het team aan medewerkers en eventueel aangevuld met externe experts waar jij mee moet werken. Dan hoor jij ook te bepalen. Ik heb hierin enkel een adviserende en coachende rol.

Brand Identity Design en Webdesign kunnen belangrijke eerste stappen zijn in de realisatie van jouw strategie.

Ze zijn echter zo concreet en “groot” dat ze los gezien worden van de Aftrap & eerste stappen. Mocht een combinatie van 2 of alle 3 van deze componenten nodig zijn, zal dit meegenomen worden in het growth plan.

Heb je nog vragen? Plan een gratis/vrijblijvend gesprek ter kennismaking, en stel je vraag.

Plan een gratis sparringsessie

Schrijf je in voor de Concept Nieuwsbrief

Ontvang de 9-daagse E-mailcursus Merkidentiteit GRATIS in jouw mailbox, door je in te schrijven voor deze nieuwsbrief.