Paul Hendriks, jouw sidekick in online brand design

Ik ben een online brand designer, merkstrateeg, auteur, nerd, voorvechter van eerlijke marketing, designer en superheld (voor mijn vrouw en 2 zoontjes).

Ik ben de oprichter van De Kunning Concepts en bij mij draait alles om het bouwen van merken. Ik wordt helemaal blij, als ik mag werken met vakidioten die ooit voor zichzelf zijn begonnen. Een eigen bedrijf gestart omdat zij vinden dat het anders kan en daarmee de status quo gaan doorbreken.

Paul Hendriks is jouw sidekick in online brand design. Hij helpt om van de merken van MKB'ers, de superhelden te maken van de ideale klant.
Nerd in branding
Sidekick in online brand design
Ace in connecting superheroes

The rise of the sidekick

In een wereld gevormd door actiefiguren en stripverhalen, begon mijn reis als een jonge held met een passie voor G.I. Joe en de kunst van het tekenen. Hoewel mijn roeping duidelijk was – ontwerper worden in de breedste zin van het woord – werd ik door sociale druk omgeleid naar een pad van werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde. Maar, net zoals een superheld die zijn ware roeping ontdekt, volgde ik uiteindelijk mijn hart.

Mijn reis leidde me door een labyrint van opleidingen en carrières, van techniek naar de horeca, en uiteindelijk naar IKEA, waar ik in staat was om mezelf te ontwikkelen op het gebied van sales, projectmanagement, workshop facilitatie en het creëren van oplossingen binnen de kaders van een groot en sterk merk als IKEA . Maar mijn ware passie bleef lonken, en in 2019 besloot ik de sprong in het diepe te wagen en mijn droom te volgen.

Er waren vele uitdagingen, maar met een autodidactische instelling en een vastberadenheid om mezelf te ontwikkelen, groeide ik uit tot een online brand designer. Onderdeel van deze reis in de wereld van design, was mijn tijd bij Webcircles, de geboorte van #teamdavid, de oprichting van DigitL, en mijn evolutie tot een Groeiversneller in online brand design en marketing.

Nu, als volwaardige online brand designer bij De Kunning Concepts, sta ik klaar om mijn krachten te bundelen met vakidioten die geloven dat hun expertise de wereld kan veranderen. Mijn missie is om hen te helpen superhelden te worden in hun markt door middel van online brand design en marketing. Mijn strijd tegen oneerlijke marketeers en bedrijven die het belang van branding niet inzien, maakt deel uit van mijn quest om eerlijke groei te brengen naar het MKB.

Met mijn passie voor action figures en mijn inspiratie gevonden in de helden van de jaren 80 en 90, ben ik niet alleen een Nerd in Branding maar ook de Sidekick in online brand design en marketing. En tot slot ben ik de Ace in het verbinden van superhelden.

Mijn verhaal is geïnspireerd door Chris Do, Marty Neumeier en Stan Lee. Het is een verhaal van doorzettingsvermogen, zelfontwikkeling en het vinden van mijn ware krachten in de wereld van online brand design. Dit is mijn superkracht, de gave om van jouw merk de superheld te maken!

De resultaten van een jaar lang dagelijks posten op LinkedIn

De unieke skillset

Ik ben een stapelaar. Dat wilt zeggen dat ik alles wat ik leer en ervaar meeneem in het volgende avontuur. Alles samengevoegd zorgt voor mijn unieke aanbod aan superkrachten die ik kan gebruiken om van jouw merk de superheld te maken. 

Het bouwen van merken wordt in opleiding nog veelal gezien als een “trucje van marketing.” Maar het is veel meer dan dat. Het zit namelijk in alles wat je doet. 

Ik ben in staat om een merk op te bouwen van strategie tot en met het uitrollen van een merk. 

Met inspirators als Chris Do, Marty Neumeier en Jason Vana, heb ik een duidelijk eigen visie gecreëerd wat Brand design kan doen voor een MKB ondernemer. 

2003: Propedeuse HBO Technische Bedrijfskunde HAN

2020: HBO Grafisch Vormgeven – LOI

2020: HBO Webdesign -LOI

2020: Basisprincipes van Online Marketing – Google Inc. 

2023: Groeiversneller – Digitaal Groeien

Unieke skills die ik verworven heb en extra waarde toevoegen aan mij aanpak:

  • Multidisciplinair Project Management
  • Lean thinking, maar agile in uitvoering
  • Consultative selling
  • Ik zit niet vast aan de traditionele denkwijzen van marketing
  • Groot technisch inzicht. Ik begrijp hoe ingenieurs denken. 
Ik wil brand design toegankelijk maken voor iedere MKB'er die met zijn of haar expertise dagelijks de status quo probeert te doorbreken.

Brand design is groter dan marketing.

Jouw merk – het plaatje van jouw onderneming in het hoofd van jouw ideale klant – wordt bepaald door alles wat je doet. Van inkoop tot personeelszaken en van sales tot en met klantenservice. Maar marketing heeft hierin wel de belangrijkste rol om het merk te uiten. 

Geen specialist of generalist, maar groeiversneller.

Een groeiversneller is een brand designer of markeer die kan schakelen op de as van strategie en executie. Ik ben jouw partner in plaats van leverancier. Ik denk mee vanuit business vraagstukken en kijk verder dan de specifieke tactieken die ik beheers. 

Verbinding > interactie > validatie > co-creatie

Door onvoorwaardelijk kennis te delen creëer je verbinding. Met verbinding creëer je interactie. Uit interactie komt validatie en dat leidt tot co-creatie. 

Het mooie is: co-creatie zorgt weer voor verbinding. En zo start de cirkel van creatie. 

Eerlijke marketing: het einde van de gelikte gluiperd

Door gebrek aan kennis in het MKB, het snel veranderende internet en het gebrek aan kennis en/of geweten van de markteer is de oorzaak voor oneerlijke marketing. Marketing Cowboys – ook wel gelikte gluiperds genoemd – profiteren optimaal. 

Met onvoorwaardelijke kennisdeling met het MKB en junior marketeers, verkleinen we het speelveld van de gelikte gluiperd tot een minimum.

Vrijblijvend kennis maken en online koffie drinken?

Hoe maak je brand design toegankelijk?

Met intensieve en onvoorwaardelijke kennisdeling, daar waar de doelgroep te vinden is. Door verbinding te creëren die leidt tot interactie. En door een gezonde dosis aan pop culture toe te voegen als persoonlijke touch. 

Merkstrateeg

De Kunning Concepts

De Kunning Concepts

Mijn bedrijf, waarin ik MKB'ers vanuit een strategie help om van hun merk de superheld te maken van hun doelgroep.
Mijn aanpak

Co-founder

DigitL

DigitL

Als onafhankelijke partij beoordelen we de inzet van jouw marketing budget.
Website

Facilitator

Workshops

Workshops

Workshops om jouw merk verder vorm te geven. Openbaar, of specifiek voor jouw team.
Aanbod

Tought leader

LinkedIn

LinkedIn

Kennisdeling, verbinding, validatie en co-creatie over branding, eerlijke marketing en popculture.
Naar LI profiel

Activist

#teamdavid

#teamdavid

Een collectief van marketeers en ondernemers die samen het MKB laten bloeien.
Website

Podcaster

Te gast en gastheer

Podcasts

Ik ben regelmatig te gast, terwijl ik ook werk aan mijn eigen podcast concepten.
Ga naar podcasts

Designer

The Sidekick Merch

The Sidekick merch

Een kleine Print-on-demand webshop om te experimenteren met marketing en design.
Website

Auteur

Frankwatching

Frankwatching

Als auteur voor Frankwatching schrijf ik over branding en marketing.
Mijn publicaties

Klaar om van jouw merk de superheld te maken?

Plan een gratis afspraak in voor een vrijblijvende kennismaking.

Plan een gratis sparringsessie

Plan een gratis sparringsessie