Hoe valt jouw merk op tussen al jouw concurrenten?

Brand design, branding, ofwel het ontwerp van jouw merk, wordt door veel zelfstandig ondernemers enorm onderschat en als te duur ervaren. En dat terwijl er steeds meer concurrenten bij komen en er met jouw klanten van door gaan. Brand design wordt dus steeds meer een noodzaak om je te kunnen onderscheiden van je concurrenten.  Waar kies jij voor?

Hoe onderscheid jij je van jouw concurrenten?
Er zijn steeds meer concurrenten

Er komen steeds meer concurrenten bij, die van jouw klanten de aandacht vragen.

Je zult je als merk moeten onderscheiden van jouw concurrenten.

Maar wat is een merk?

Wat is branding

Een merk is meer dan alleen een logo.

Met alleen een logo onderscheid je jezelf niet.

Zoek de verschillen
Zoek de verschillen
Branding is inspelen op het gevoel van de consument

Een merk is een gevoel wat mensen krijgen als ze met jouw merk in aanraking komen.

“Het is niet wat jij zegt dat het is, maar wat zij zeggen dat het is.”  Marty Neumeier – Brand Gap, 2013.

Een goede merkstrategie is het begin, als je van jouw merk de held wilt maken.

Met een merkstrategie maak je de plannen om het beeld wat de consumenten van jouw merk hebben vorm te geven. Het is dus meer dan een logo, huisstijl of website. Het is hoe je als merk in de markt wilt staan. Ben je altijd op tijd? Heb je een eerlijke prijs? Ben je de rebel? Dit zijn allemaal zaken die meespelen in branding. 

Waarom zou je als zelfstandig ondernemer of ZZP’er hier niet mee aan de gang gaan? Omdat het te duur is? Of omdat je het te complex vind voor een eenmanszaak? Niks is minder waar! Juist voor de zelfstandige ondernemers is het belangrijk om je te onderscheiden van de concurrent. Verder kan je het zo duur maken als dat je zelf wilt. Als je je er een beetje in verdiept kan je al snel een simpele merkstrategie opstellen. In mijn blogs help ik je op weg. 

Besef je je dat een merkstrategie nodig is voor jouw onderneming, maar ben je op zoek naar hulp? Dan kan ik je met De Kunning Concepts een Brand Strategy Workshop aan bieden. In deze workshop gaan we op een leuke manier onderzoeken wat het beste bij jou en jouw klanten past. Vervolgens bepaal jij de richting die je op wilt, waarop de strategie afgestemd wordt. 

Hoe ga jij het doen?

Brand design workshop

Met de Brand design workshop brengen we gezamenlijk jouw organisatie in kaart en vormen we daar een merk omheen waarmee je je kunt onderscheiden van je concurrenten, wat past bij jou en wat jouw klanten zal aanspreken.

Ik zal je als facilitator meenemen op pad, door de wereld van branding met aansluitende oefeningen om uiteindelijk jou merkidentiteit vorm te geven. Daarop sluitend vertalen we dit naar een beknopte omschrijving van de visuele identiteit, die je kunt gebruiken als opdracht voor een grafisch vormgever/reclamebureau.

Deze workshop wordt aangeboden voor € 499,- per workshop
Branding is inspelen op het gevoel van de consument

Footer