MKB Helden

Dennis Binnekade

Ik maak van jou de superheld van je klant.

Dennis Binnekade heeft me uitgenodigd voor deze vernieuwde versie van Podcast Marketing Podcast met de nieuwe naam: MKB helden.

Waar gaat de aflevering over?

In deze podcastaflevering wordt ik, Paul Hendriks geïnterviewd, als expert in merk- en marketingstrategie en oprichter van De Kunning Concepts. Het gaat over mijn reis van werknemer bij IKEA naar zelfstandig ondernemer en mijn filosofie over branding en marketing voor het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Het gaat over het belang van een sterke merkidentiteit en strategie, en hoe deze aspecten verder gaan dan alleen marketing. Daarnaast deel ik ook mijn ervaringen en methoden voor het begeleiden van bedrijven bij het ontwikkelen en uitvoeren van effectieve groeiplannen en strategieën.

Vijf belangrijkste lessen

  1. Begin bij de basis: Zorg ervoor dat de fundamentele aspecten van je merk en bedrijf op orde zijn voordat je begint met marketingactiviteiten. Dit omvat een duidelijke merkidentiteit, visie en missie die verder gaan dan alleen grafisch ontwerp.
  2. Marketing is meer dan advertenties: Effectieve marketingstrategie gaat verder dan alleen het inzetten van Google Ads of social media. Het omvat ook het creëren van een merkidentiteit en imago dat consistent is in alle aspecten van je bedrijf, van klantenservice tot recruitment.
  3. Persoonlijke betrokkenheid en begeleiding: Het is cruciaal om ondernemers niet alleen een strategie te geven, maar hen ook te begeleiden bij de implementatie ervan. Dit omvat het bieden van workshops, een groeiplan en voortdurende ondersteuning om ervoor te zorgen dat de strategie succesvol wordt uitgevoerd.
  4. Duurzame relaties en groei: Focus op het opbouwen van langdurige relaties met klanten door hen echt te helpen groeien. Dit kan betekenen dat je soms ‘nee’ moet zeggen tegen direct winstgevende activiteiten om te investeren in oplossingen die op de lange termijn meer waarde creëren.
  5. Authenticiteit en eerlijkheid: Wees eerlijk en transparant in je marketingactiviteiten. Dit creëert vertrouwen en zorgt ervoor dat klanten je als een rechtvaardige en betrouwbare partner zien. Dit betekent ook dat je moet durven afwijken van je eigen specialisaties als dat in het belang is van de klant.
YouTube video
Ik mocht als Sidekick in merk- & marketingstrategie aanschuiven bij de MKB Helden (video) podcast.

Er is meer van dit. ..

Plan een gratis sparringsessie

De Concept Nieuwsbrief

Maandelijks branding, marketing en webdesign voor MKB'ers in jouw mailbox

Schrijf je nu in.